вторник, 26 юни 2018 г.

ИТАЛИЯ С НАЙ-ГОЛЯМОТО УЧАСТИЕ НА Webit Festival Europe 2018

За първи път в рамките на XV Италиански фестивал в България ИЧЕ – Агенция организира най-голямото чуждестранно участие на Webit Festival Europe Re: Inventing Europe’s Future 2018. Силно развиващият се международен форум ще се състои на 26 и 27 юни 2018 г. в Арена Армеец и се провежда в рамките на българското председателство на Европейския... съвет и по време на Европейската седмица на цифровите технологии и иновациите. Събитието събира на едно място европейските политици в сферата на технологиите и цифровизацията и световните лидери в иновациите – от топ мениджърите на класацията Fortune 500 до най-влиятелните и обещаващи основатели, предприемачи и представители на академичните среди в света.
През последните 7 години секторът на ИКТ е утроил оборота си и в него са заети около 52.000 души, като се характеризира с високо ниво на технологична компетентност, ниски разходи за развитие и предоставяне на комплексни услуги. На първо място е развитието на телекомуникациите, следвани от облачните технологии и мобилните приложения. На изложението се очаква да присъстват около 7000 участника и 200 от най-иновативните стартиращи предприятия в Европа.
Италианските фирми ще представят технологии и иновации, свързани с визуално разпознаване, виртуална реалност, със социалните мрежи и мобилните приложения, иновативни технологии за чист въздух, технологии, свързани с интернет на нещата и технологии за събиране и обработване на данни. В рамките на събитието и ще се проведе семинар на тема „Фокус върху света на италианските стартиращи предприятия”, организиран от ИЧЕ – Агенция в сътрудничество с Италианската търговска камара в България и Конфиндустрия България. Семинарът ще бъде открит на 26 юни в 13.10 ч. от посланика на Република Италия Н. Пр. Стефано Балди, а приветствия ще отправят директорът на ИЧЕ-Агенция Алесандра Капобианко, президентът на Италианската търговска камара в България Марко Монтеки и президентът на Конфиндустрия България Мария Луиза Мерони. Политическият съветник по въпросите на Иновациите и стартирщите предприятия към Главана дирекция Индустриална политика, конкурентноспособност и МСП на Министерство на икономическото развитие на Италия Матия Корбета ще запознае присъстващите с италианския закон за стартъпите като добра европейска практика. Проф. Джузепе Саконе, представител на Университета за дистанционно обучение "Пегасо” и „Университас Меркаторум", и президент на Европейския политехнически университет, ще засегне въпросите за стартиращите университети, дигиталните иновации и дистанционното и онлайн образование и обучение. Изпълнителният директор на Digital Magics и президент на Националната асоциация на предприятията за информационни и комуникационни технологии и потребителска електроника (Anitec – Assinform) Mарк Гай ще говори за италианския път към индустрия 4.0. А на втория ден президентът на Иноварс (Асоциация на спин-оф и иновативните предприятия) и професор от катедрата по Инженерство и иновации на Университета в Саленто Анджело Корало ще запознае публиката с екосистемата за стартиращи иновативни предприятия в област Апулия. В семинара ще вземат участие и представителите на фирмите изложители ARGO Vision www.argo.vision, Innova www.innovame.it, Is CLEAN AIR Italia www.iscleanair.com, Keplero www.keplerotech.com, My Take It www.mytakeit.com, Roialty www.roialty.com, Ubique www.ubiqueict.com, VERSO www.getverso.co.

Няма коментари:

Публикуване на коментар