сряда, 1 февруари 2017 г.

Нова книга от издателство Гурме - "Сладка теорема" От Франко Ди Маре

Gourmet Publishing издаде един увлекателен и забавен италиански роман – солидно замесена история с дъх на морски дарове, зехтин и лимони, гарнирана с южняшки рецепти и горчиво-сладки сравнения с живота, каквато само италианският юг може да ни поднесе.
Какво ли не се случва в селцето Баучи на стръмния Амалфитански бряг в Южна Италия, за да обърка подреденото ежедневие на Проколо Йовине. Готвач и собственик на един от най-престижните ресторанти на юг от Неапол, човек, уважаващ традицията и стриктно спазващ напътствията на поколения свои предци в кухнята и в живота, Проколо е изправен пред неочаквано предизвикателство: в Баучи предстои да се настани нов ресторант, част от веригата свръхмодерни заведения с молекулярна кухня на телевизионната звезда, шеф-готвача Якопо Тадеи. Завързва се битка с неясен край между защитника на старото и радетеля на новото, между набожността и богохулството. Дали Роза, съпругата на Проколо, жена в разцвета на зрелостта и готварските си умения, ще удържи семейния фронт, или ще поддаде пред чара на телевизионния шеф? А може би тя ще направи ненадейни разкрития, че не всичко е както изглежда и че съвместно съжителство на старото и новото е не само възможно, но и добре дошло.

Франко Ди Маре е известен италиански журналист, в миналото специален пратеник в горещи точки по света, днес водещ на сутрешния блок на РАИ 1, автор на сборници с разкази и романи. Първият му роман, „Не ме питай защо“, е екранизиран със заглавието „Ангелът от Сараево“. След успеха на втория роман, чието действие се развива в измисленото селце Баучи, тази нова история отново се случва там, на Амалфитанската ривиера, този път родена от влечението на автора към забележителните кулинарни традиции на родния му Неапол и близките околности.

Книгата Сладка теорема от Франко Ди Маре може да закупите в книжарниците или онлайн тук: http://www.vintageclub.bg/product/sladka-teorema-franko-mare-1712

Няма коментари:

Публикуване на коментар