четвъртък, 1 юни 2017 г.

"КАТАФАЛКА, ДВА НОСОРОГА" ОТ ПЕТЪР КРУМОВ

На 2 юни излиза от печат романът „Катафалка, два носорога“ - дебют на Петър Крумов на българската литературна сцена! Героят на „Катафалка, два носорога“ (232 стр., цена: 16 лв.) е чиновник в Агенцията по вписванията. Мъж на средна възраст, погълнат от болка и съмнения, който се опитва да реши кризата, настъпила в живота му. Бягайки от инерцията и преструв...ките, той постепенно се откъсва от зоните на сигурността си, за да се озове оголен и омерзен пред извода за собствената си същност. В романа участват още: зимен курорт, изтощена любов, чифт привлекателни женски крака, баща с алцхаймер, убиец и... два носорога.
„Катафалка, два носорога” е екзистенциално пътешествие, мрачен и ироничен разказ за онзи сюблимен момент, когато в добре подредения ни живот изникват въпросите: Прокудени ли сме от света, който сами сме устроили за себе си? Съществува ли изход от непрогледната нощ, в която сме заклещени, или сме обречени да бродим из сумрачния бутафорен рай?
Роден през 1988 г. в София, Петър Крумов следва културология в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, а след това завършва кинорежисура в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Повлиян е от творчеството на Луи-Фердинан Селин, Пиер Паоло Пазолини и Роберто Боланьо. „Катафалка, два носорога” е неговият дебютен роман.
Вижте повече

Няма коментари:

Публикуване на коментар