вторник, 26 март 2019 г.

ХРИСТО МУТАФЧИЕВ: ЧЕРНО НА БЯЛО

 

 
 
„Исках да разбера до каква степен Христо Мутафчиев определя Христо. Какво се крие под всички железни брони, които му се налага да нахлузва. Изобщо жив ли е Христо? Или остана в онази хладна октомврийска вечер на 26 октомври 2010 година някъде между двата свята?” Автор на въпросите е Теа Денолюбова, един от главните виновници тази книга да види бял свят. А отговори ще получим на 4 април, когато големият български актьор ще излее душата си пред вас, черно на бяло!
 
Христо Мутафчиев: Черно на бяло“ (132 стр., цена: 16 лв.) не е биография, нито автобиография. В откровен разговор актьорът споделя своите размишления за смисъла на съществуването, за границата между живота и смъртта, която открива нова гледна точка към света и ролята на човека в него. Това е съкровена изповед за сривовете и въздиганията, за социалния ангажимент, за семейството като сакрално място, за театъра и любимите роли, за таланта като изключителен шанс. Но най-вече за живота като щедър дар и привилегия. Съдейки по ефекта, който книгата предизвиква, Теа е успяла в мисията си да изтръгне от Христо всичко, стаено дълбоко в мислите, болките, душата, страховете на един човек. С малко име, без никаква фамилия.
 
Теа  Денолюбова е завършила арт дирекшън и реклама в Европейския институт по дизайн, Милано. Организатор е на фестивала за писане за сцена и екран „From Page to Stage“ във Варна и главен редактор на онлайн изданието „АртАкция“. Автор е на книгите „Сложи ме на пауза“ и „Боян“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар