неделя, 5 януари 2020 г.

ХРАНИ ЗА ЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ ОТ ГЪРЦИЯ, ИТАЛИЯ И ИСПАНИЯ БЯХА ПРЕДСТАВИ У НАС “МОРИЕС ”

Организацията има за цел да предотврати изчезването на 
местните хранителни култури и традиции и да противодейства на възхода на културата на бързото хранене. Идеята на “Мориес” е да помага и гарантира на клиентите, търговците и ресторантьорите, че продуктите от производителите са много качествени. Продукти на производители от три страни - Гърция, Италия и Испания, базирани на хранителната тенденция за здравословен начин на живот и средиземноморската диета бяха демонстрирани пред отбрана публика. На събитието присъстваше специален гост - Константинос Влавис, който разказа повече за предимствата на зехтина. Господин Влавис е президент на местна земеделска кооперация в Халкидики, Гърция и член на “Мориес”. Представени бяха различни студено пресовани зехтина.
Историята на отглеждането на маслини датира от векове. От изключителна важност е микроклиматът, специалният състав на почвата, традиционният добив на маслиновите плодове, както и техниката за смилане и опита на хората, които произвеждат продукта. Беше представен и един много интересен зехтин на перли. Той е напълно естествен на базата на зехтин, естествени екстракти и ароматни масла. Зехтинът е с вкус на лимон, мащерка, чили, трюфел и натурален вкус. Беше представен и балсамов оцет , който заема челните места сред най-ценните и най-скъпи продукти в света. Родината му е  Модена в Северна Италия. Този продукт
присъстваше във всички епизоди на четвърти сезон на “Master Chef” Италия. Марката мед “пчелите магьосници” също бе презентирана. Продуктите са синоним на любов и датират от 1903 година. Спечелили са международни златни медали за качество през 2013, 2014 и 2016 г. в Болония, Италия. Произходът е от Халкидики, Гърция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар