вторник, 13 ноември 2018 г.

"В ЛУННАТА СТАЯ" ОТ ВАЛЕРИ ПЕТРОВ



 На 9 ноември излезе още една от любимите на няколко поколения приказки на Валери Петров - „В лунната стая”. Възхитително ново издание с твърди корици, илюстрирано от Росица Ралева. За дечица на възраст над 4 години!
„В лунната стая” (80 стр., цена: 17 лв.) разказва в стихчета историята на малката Роси, третокласничка с буден ум и добро сърце, която е самичка у до...ма. Малко преди Луната да изплува на небето, у Росини звънва телефонът. Росето отривисто вдига слушалката, за да чуе гласа на майка си, която я убеждава да седне на пианото и да посвири. И Росето сяда, но така да не й се свири! Затова решава да се обади в пожарната команда и да се пошегува с дежурния. Един ден обаче нейното пиано оживява и от него излизат лунни лъчи, които й изнасят омаен концерт…

Валери Петров не се нуждае от представяне, защото е любимец и на малки, и на големи. Ненадминат поет и преводач, драматург и сценарист от вида на „хвърчащите хора”, той е автор и на скъпоценни произведения за деца, много от които имат филмови версии и драматизации. Незабравими са приказките „Копче за сън”, „Меко казано”, „В лунната стая”, „Пук!” и „Бяла приказка”, обединени в сборника „Пет приказки”. Изнасянето им в отделни книжки подчертава уникалния чар на всяка от тях. Очаквайте скоро ново издание на петата приказка от сборника – „Меко казано”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар