четвъртък, 2 март 2017 г.

АРА МАЛИКЯН НИ ОТВЕДЕ НА ВЪЛНУВАЩО МУЗИКАЛНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ

Два часа и половина без почивка продължи „Невероятната история на една цигулка“ – спектакъл изпълнен много хумор, лични истории и музикални изненади на виртуозният музикант Ара Маликян. „Тази цигулка буквално е спасила поне два човешки живота“, сподели той разказвайки на кратко родовата си история изпълнена с много страдание и щастливи случайности. През 1915 година семейството на дядо му става жертва на арменския геноцид. Самият той се спасява по чудо благодарение на случайно попадналата у него цигулка и представяйки се за музикант успява да избяга в Бейрут. Седемдесет години по-късно отново благодарение на цигулката, но и на музикалния си талант Ара успява да напусне военен Ливан. Тази история го вдъхновява по-късно да напише въздействащата композиция „1915“ в знак на съпричастност към всички жертви на военни конфликти по света.
Музикантът сподели с българската публика как е уволнен от групата на Бой Джордж заради концерт на неизвестните тогава Radiohead, как става най-популярния цигулар на еврейски сватби в Германия и как измисля лютиера Алфредо Ревиоли за да скрие бедния произход на цигулката си.
Пред препълнената зала Ара Маликян изпълни виртуозно и със страст присъща за рок музикант, прочути класики - от Бах, Вивалди, Моцарт и Паганини до хитовете на Led Zeppelin, Radiohead и Дейвид Боуи. В сетлиста присъстваха и много авторски композиции като „Валс за Кайро“ - вдъхновен от малкия му син и „Реквием за един луд човек“, които посвещава на самия себе си. На сцената „Невероятната история на една цигулка“ звуча в компанията на още една цигулка, контрабас, виолончело, виола, електрическа китара, барабани и перкусии. В залата се развяваха испански и арменски знамена, а на финала Ара Маликян изпълни последната композиция от Бах разхождайки се между публиката в НДК.
„Благодаря ви за емоциите и подкрепата! Не мога да ви опиша, каква невероятна енергия получаваме от вас тук на сцената“, каза развълнувано виртуозният музикант Ара Маликян в края на първия си концерт пред българска публика в Зала 1 на НДК.
Концертът на Ара Маликян в България се осъществи с медийната подкрепа на Dnes.bg, Actualno.com, Телеграф, Монитор, Offnews.bg, Djambore.com, Stand.bg, Timeart.me, Trio.bg, Kafene.bg, Meloman.bg, Vibes.bg, Ploshtadslaveikov.com, Momichetataotgrada.com, сп. Жената днес
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар