четвъртък, 16 март 2017 г.

ПРЕМИЕРА НА ФИЛМА "ТОВА Е ТВОЕТО БЕБЕ" (ESTE ES TU BEBE) В СОФИЯ

Филмът е селектиран за Кан, където тази година председател на журито е Педро Алмодовар

На 16 март 2017 г. (четвъртък) от 19:30 ч. в Сити Марк Арт Център (кино „Левски“) ще се състои премиерата на българо-испанския късометражен филм "Това е твоето бебе" Филмът е една затрогваща история по действителен случай, заснет през 2016 г. в Мадрид от режисьора на "Колко си хубав" - ?ристо Порязов. Сюжетът разглежда темата за вечния живот, за алтруизма, безкрайната любов, която може да отвори сърцето ти дори и в най-мрачните мигове. Филм за онези дребни добрини, с които правим възможно чудото близките ни да продължат да живеят чрез живите, на които помагаме с любовта си. Тръгвайки от историята на майка, загубила детето си и дарила сърцето му за трансплантация, авторите на филма довеждат зрителя до катарзис и по безспорен начин защитават каузата донорство като висш и благороден акт на хуманност. Филмът е включен в каталога за късометражни филми на кинофестивала в Кан, където режисьорът Христо Порязов ще има лична среща с председателя на журито Педро Алмодовар. След Кан, продукцията ще участва и в други водещи филмови фестивали - в Мадрид, Сараево, София и др., както и Sundance Film Festival. На 18 и 21 март 2017 г. ще се състои и официалната премиера на "Това е твоето бебе" в Мадрид. В Торехон филмът ще бъде показан пред българската общност в театър "Ла Гуингалера", а сред поканените на събитието са посланика на Република България в Испания Иван Кондов, културното аташе Виолина Петкова, представители на местни партньорски и пациентски организации, артисти и други популярни лица от културния живот на Мадрид.

Режисьор и сценарист: Христо Порязов
След триумфа на първия му филм "Колко си хубав", който получи награди на много международни фестивали в Мадрид, Солун, Марбея, както и висока оценка на журито от фестивала в Косово, а тази година ще се състезава за наградите на Филмовата академия, организирана от Съюза на българските филмови дейци, режисьорът изненада с нов филм, който от сега дава заявка за още по-голям успех.






Продуцент: д-р Станимир Хасърджиев – Национална пациентска организация
Копрудуцент: Недялко Недялков - Информационна агенция "Пик" - ПИК ТВ
Арт директор: Антоанета Костова
Оператор: Алехандро Гарсия
Музика: Стоян Ганев
Аудио мастер: Васил Христов
Художествено осветление: Родриго Родригес
Постпродукция: Александър АннДи
В ролите: Ана Килиан, Елиани Ерендия, Хулия Санчез, Зорница Здравкова.



Това е твоето бебе“/ Este Es Tu Bebe е една продукция, реализирана съвместно с Национална пациентка организация, Агенция по трансплантации към министерство на здравеопазването, с изпълнителен директор д-р Мариана Симеонова, Българско нефрологично дружество и ПИК ТВ, в партньорство с Ylicata.com.

Няма коментари:

Публикуване на коментар