неделя, 14 януари 2018 г.

ЯНУАРИ-ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРСКАТА ДРАМАТУРГИЯ

„Януари – фестивал на българската драматургия”
С драматизацията на Бойко Илиев по Яворов „В часа на синята мъгла” на 8 януари от 19.30 часа в Нов театър НДК се открива „Януари – фестивал на българската драматургия”. Това е второто издание на форума, който дава сцена за изява на театрални продукции от български автори.
От 8-ми до 19-ти януари публиката, жадна за българска словесност и драматургия, ще гледа десет спектакъла на наши класици и съвременници, както и интепретации по български автори.
Началният час на спектаклите с изключение на деня на откриването на фестивала, е 19 часа, мястото е Нов Театър НДК. За зрителите, които си закупят билети за повече от две представления за януарския фестивал на българската драматургия, на касата на театъра ще бъдат предложени намаления от цените на билетите.  
В прикачените файлове ще откриете програмата на фестивала, както и снимки на част от спектаклите.  
Неслучайно Фестивалът на българската драматургия се провежда през януари. По думите на Йордан Радичков от едноименната му пиеса, януари е най-българският месец.
Заповядайте на второто издание на „Януари – фестивал на българската драматургия”. Амбицията на организаторите е всяка година под един покрив да бъдат събирани едни от най-обичаните от публиката български представления. В него ще намират място и творческите дебюти на млади автори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар