петък, 27 юли 2018 г.

EUCERIN ВИ ПОДАРЯВА НОВА ЗАЩИТА СРЕЩУ СЛЪНЦЕТО

Лосионът, който едновременно ни защитава от слънцето и видимо ни подмладява, е вече на разположение и на българския потребител. През лятото на 2018 г. Eucerin поставя по-специален фокус върху ежедневната слънцезащита, комбинирана с намаляване признаците на стареене на кожата. На българския пазар вече е Eucerin Слънцезащитен лосион за контрол на фот...остареенето SPF50+, с който освен лицето, защитаваме и всички най-често изложени на слънчевите лъчи части на тялото – шията, деколтето, раменете, ръцете. Освен за кожата, продуктът се грижи и да не оставя интензивни петна след пране по дрехите ни. Прекомерното излагане на слънце е отговорно за 90% от преждевременно стареене на кожата или т. нар. фотостареене. Всекидневната защита от UV светлината и високоенергийната видима (HEVIS) светлина подпомага този процес да се контролира надеждно. Най-често на ежедневна база хората се стремят да предпазят лицето си с помощта на слънцезащитен продукт. Така пропускат останалите части на тялото, които през лятото също са почти постоянно изложени на слънце – шията, деколтето, раменете, ръцете.
„След успеха на Eucerin Слънцезащитен флуид за лице за контрол на фотостареенето SPF50+, решихме да насочим вниманието на потребителите към защитата на всички често изложени на слънчевото греене части на тялото и да дадем възможност и те да бъдат защитени също толкова добре, колкото и лицето. Важно е те също да бъдат включени в ежедневната протекция от UV лъчите и HEVIS светлината, тъй като признаците на преждевременно стареене са особено видими именно по деколтето, раменете и ръцете“, коментира д-р Варта Киркорян, Медицински представител в Байерсдорф, и добавя: „Затова през 2018 г. представяме на българския пазар аналогичен продукт - за тяло - Eucerin Слънцезащитен лосион за контрол на фотостареенето SPF50+.“
Eucerin Слънцезащитен лосион за контрол на фотостареенето SPF50+ осигурява защита от слънцето, отговаряща на най-високите стандарти*. Advanced Spectral Technology комбинира UVA/UVB филтри за много висока UV защита за неутрализиране на свободните радикали, активирани от UV лъчите и от HEVIS светлината. Паралелно с тези слънцезащитни свойства, Eucerin Слънцезащитен лосион за контрол на фотостареенето SPF50+ се грижи за видимото смекчаване на вече появилите се признаци на стареене на кожата. Лосионът съдържа късо и дълговерижна хиалуронова киселина за намаляване дълбочината на фините линии и бръчки и за изглаждане на кожата на шията, деколтето, ръцете и раменете.
Едновременно с това е с лека, приятна за нанасяне текстура и се абсорбира бързо от кожата. Водоустойчивият лосион е щадящ и към тъканите на дрехите – технологията ‘Anti-Stain After Wash` осигурява по-малко петна от слънцезащитния продукт след изпиране. Проведените клинични и дерматологични тестове сочат, че Eucerin Слънцезащитен лосион за контрол на фотостареенето SPF50+ е подходящ за всички видове кожа, включително за чувствителна кожа.
Eucerin Слънцезащитен лосион за контрол на фотостареенето SPF50+ може да бъде закупен в аптечната мрежа в страната, както и онлайн на Eucerin.bg.
* Отговарят на най-високите стандарти за UVA и UVB защита, определени от Cosmetics Europe. Нивата на UVA защита са по-високи от изискванията на ЕС.

За да се предпазваме ефективно от слънцето и в същото време да се радваме на ползите от него, е необходимо да го познаваме. UVB лъчите са отговорни за производството на така необходимия за ключови процеси в организма ни витамин Д, както и на меланина, чрез който кожата ни добива тен. За да си набавим количества витамин Д, от които нашето тяло се нуждае, е достатъчно съвсем кратко излагане на слънце, а продължителното, незащитено излагане е ненужно и неоправдано, предвид съществените рискове, които носи. Наред с ползите, UVB лъчите са и онези, които при липса на защита причиняват слънчевите изгаряния, увреждат клетъчната ДНК и водят до кожни заболявания и дори до рак на кожата.
Съществуват и UVA лъчите, които проникват по-дълбоко в кожата от UVB лъчите, стимулират производството на свободни радикали и са отговорни за преждевременното стареене на кожата, както и за появата на слънчеви алергии. Двата вида лъчи могат да предизвикат и хиперпигментация и мелазма.
Освен тях от значение е и HEVIS светлината – високоенергийна видима светлина. Тя също дава своя принос за фотостареенето, тъй като подобно на UVA лъчите прониква по-дълбоко – на ниво дерма, блокира производството на два от основните фактори на младостта – колаген и еластин, и също причинява неравномерна пигментация и мелазма.
Важно е да се знае, че слънцезащитният фактор SPF е показател за защита единствено от UVB лъчите. От 2006 г. насам Европейският съюз изисква производителите на слънцезащитна козметика да се придържат към стандарта на Cosmetics Europe (браншовата организация в козметиката), според който UVA защитата следва да е 1/3 (една трета) от означения слънцезащитен фактор. Това означава, че дори Вашият дневен крем да съдържа SPF15 или пък да не страдате от пигментации и силно фоточувствителна кожа, е препоръчително да прилагате продукти с SPF50+ в ежедневната слънцезащита. Единствено чрез тях си осигурявате достатъчна протекция на кожата и от отговорните за стареенето UVA лъчи. Слънцезащитните продукти с марката Eucerin надскачат изискванията на ЕС и освен защита срещу UVA и UVB лъчите, предпазват и от отрицателното въздействие на HEVIS светлината, която също причинява преждевременно стареене на кожата. Те осигуряват надеждна протекция срещу фотостареене и при дългосрочна употреба подпомагат борбата с видимите признаци на стареене на кожата.
Вижте повече

Няма коментари:

Публикуване на коментар