петък, 31 май 2019 г.

128 КЛАСА ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА РАЗВИХРИХА ТВОРЧЕСКИТЕ СИ УМЕНИЯ В СЪСТЕЗАНИЕТО СТУДИО „ВЪОБРАЖЕНИЕ“



Първите места заеха учениците от 3-ти „А“ клас на 48 ОУ „Йосиф Ковачев" в София и 3-ти „Б“ клас на СУ „Д-р Петър Берон" в Пазарджик

В състезанието Студио „Въображение“ за най-интересна и атрактивна рисунка на нов персонаж, сценарно табло или комикс, се включиха 128 класа от училища в цялата страна.Победители в надпреварата са 6 класа, с деца между 5-15 години. Инициативата е на любимия детски телевизионен канал Cartoon Network. Тя стартира на 22-ри април и завърши на 26-ти май. Главната идея бе децата да работят в екип и да открият колко чудесно може да е, когато творят заедно. Международно жури в централата на любимия на децата телевизионен канал избра победителите в двете категории – рисунка на измислен герой и изработване на сценарно табло/комикс. За най-атрактивна рисунка на анимационен герой комисията определи работата на 3-ти „А“ клас на 48 Основно училище „Йосиф Ковачев“ в София. На второ място се нарежда 2-ри „А“ клас на Начално училище „Христо Ботев“ в Троян, а на трето – 1-ви клас на Първо частно средно училище „Леонардо да Винчи“ в Русе. Сред класовете, които решиха да създадат сценарно табло или комикс, първи са 3-ти „Б“ клас на Средно училище „Д-р Петър Берон" в Пазарджик. Втори са 3-ти клас на Руски Лицей „Г. С. Уланова“ – София, а трети – сборна група 1-ви клас на Средно училище „Свети Климент Охридски“ в гр. Аксаково, обл. Варна. Големите победители във всяка категория получават по един таблет за рисуване, посещение от аниматори от Студио „Змей“, на което децата ще бъдат запознати с българските анимационни процеси и ред полезна информация. Всяко дете ще получи и индивидуален комплект с награди. Тези, които се нареждат на второ и трето място, получават комплекти от брандирани подаръци, като всички материални награди в състезанието са предоставени от Cartoon Network.
Партньори на конкурса тази година са детската медия „Първите седем“, анимационното Студио „Змей“, младежката организация Фондация „Тротоара“ и обичаните влогъри „Айде БГ“. 
Cartoon Network EMEA

Cartoon Network е обичан от всички канал, фокусиран основно върху момчешката, но харесван и от момичешката аудитория заради своите комедийни и приключенски предавания. Програмата и съдържанието третират теми, които са близки до децата – хумор, приятелство, въображение, екшън и приключения. Cartoon Network е насочен към момчета и момичета на възраст 6–-12 г. и чрез разнообразното си и световно успешно съдържание цели да ги предизвиква да бъдат самите себе си. В програмата на канала се открояват анимационни комедии като „Невероятният свят на Гъмбол“, „Време за приключения“, „Парк шоу“, „Кларънс“, „Стивън Вселенски“, „Ние, мечоците“, както и превърналите се в класика екшън поредици „Бен 10: Омнивърс“ и „Малки титани: В готовност!“
От старта си като паневропейски канал през 1993 г. до момента Cartoon Network е локализирал услугите си в Европа, Средния Изток и Африка, където „говори“ 19 езика и „влиза“ в повече от 142 милиона домове в над 70 държави. Cartoon Network предлага забавление и чрез своя отличаван с награди уебсайт, както и чрез игри, видео при поискване, мобилни приложения и огромно разнообразие от лицензи и рекламни артикули. Cartoon Network е марка, собственост на Turner – една компания на Warner Media.

Няма коментари:

Публикуване на коментар