четвъртък, 27 юни 2019 г.

EUCERIN pH5 С ДВА НОВИ ПРОДУКТА ЗА НЕЖНА ГРИЖА ПРЕЗ ЛЯТОТО И 5 СЪВЕТА ЗА ЗДРАВА КОЖА


През м. юли 2019 г. Eucerin представя на българския пазар два нови продукта за нежна грижа за кожата за малки и големи. Eucerin pH5 Нежен измиващ душ-гел е специално разработен за щадящо измиване с леки повърхностно активни вещества, за възвръщане и поддържане на естествената защитна функция на кожата дори при ежедневна употреба. Eucerin pH5 Ултра лек лосион е лек хидратиращ лосион за дълготрайна хидратация, който прави кожата по-устойчива и намалява нейната чувствителност. Поради леката си и щадяща формула двата продукта са изключително подходящи за ежедневна употреба през лятото и осигуряват хидратацията, от която сухата и чувствителна кожа се нуждае, независимо от възрастта.
Eucerin pH5 Нежен измиващ душ-гел (400 мл) е с мека пенлива формула, без алкален сапун. Почиства деликатно и ефективно. Съдържа pH5 цитратен буфер, който помага на кожата да поддържа оптималното за нея ниво на pH. По този начин защитните й сили са съхранени дори при честа употреба. Продуктът е подходящ за хора с нормална към суха, чувствителна кожа, както и с алергии, за възрастни, бебета и малки деца. Има лек приятен аромат. Препоръчително е да се нанася с масажни движения върху кожата, в резултат на които се образува мека пяна. Може да се ползва за душ или за вана толкова често, колкото е необходимо. За оптимални резултати Eucerin препоръчва душ-гелът да се използва в комбинация с друг продукт от серията Eucerin pH5.
Eucerin pH5 Ултра лек лосион (400 мл) е идеалният продукт за ежедневна грижа за кожата на тялото през лятото. Леката приятна формула попива бързо и оставя усещане за мекота, а при редовна употреба чувствително подобрява цялостното състояние на кожата. Уникалната pH Balance System от Eucerin със съдържание на pH5 цитратен регулира pH на кожата към неговите характерни леко киселинни стойности и по този начин възвръща защитната й функция. Другата ключова съставка e пантенол/ декспантенол. Тя е отговорна за регенеративните процеси в кожата и за нейната хидратация, като ефективно предотвратява загубата на вода през епидермиса (най-горния кожен слой). Лосионът е идеална ежедневна грижа за нормална към чувствителна кожа и е подходящ за всички възрасти, вкл. за бебета и малки деца. Препоръчително е да се нанася веднъж дневно (или по-често при нужда) след душ.
Лятото носи изненади, а сухата кожа е явление, което може да се прояви неочаквано, по всяко време на годината и навсякъде по тялото. Зачервяване, загрубяване, олющване, сърбеж, дехидратация са признаците на сухата и чувствителна кожа – състояние, присъщо за всички възрасти. Когато кожата е суха, тя не може да изпълнява ефективно естествената си бариерна функция и да се защитава сама от бактерии, вредни вещества и загуба на вода. Климатичните промени, генетиката, някои физиологични състояния (бременност, менопауза и др.) и начинът ни на хранене са основните причини за сухота и повишена чувствителност. Какво да направим, за да поддържаме сухата кожа здрава през лятото?
Полагайте редовно правилните комплексни грижи за Вашата кожа. Не чакайте следите на сухота и раздразненост да се появят по кожата на Вашето тяло. Редовният режим за овлажняване на кожата ще предотврати много от тези изяви. Използвайте измивни продукти и перилни препарати с нежни сърфактанти, които не отмиват защитаващия кожата повърхностен липиден слой. Задълбочени клинични и дерматологични проучвания доказват, че изключително нежните повърхностно активни вещества, използвани в почистващите продукти на Eucerin, имат отлична съвместимост с кожата.
Избягвайте продължителното незащитено излагане на слънце. Ползвайте редовно слънцезащитни дрехи и слънцезащитни козметични продукти за откритите части на тялото.
Къпете се с по-хладка вода през лятото. Подсушавайте с потупване, а не търкане. Не прекалявайте с ексфолиацията. Горещите душове, честото използване на скрабове и старателното подсушаване на кожата с кърпа водят до загуба на естествени овлажняващи фактори и нарушават външния липиден слой на кожата, който я защитава.
Подобрете режима си на хранене, като включите повече антиоксиданти и храни с витамин Ц, намалете количеството на въглехидратите и наситените мазнини. Полезната за тялото храна допринася за здрава кожа.
Намерете ефективни начини да „вентилирате“ стреса – той също може да повиши чувствителността на кожата. Разнообразни физически упражнения или техники за релаксации могат да Ви помогнат да облекчите напрежението от деня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар