понеделник, 4 ноември 2019 г.

"БЕЛГРАД КАТО ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ " НА ТУРИСТИЧЕСКИЯТ БОРД НА БЕЛГРАД



Официална презентация за туристическия бранш на тема „Белград като туристическа дестинация“ направи в София Туристическият борд на Белград. Срещата се проведе в Централния военен клуб и събра много официални лица и представители на бизнеса, сред които посланикът на Република Сърбия в България Желко Йович, директорът на туристическата организация на Цариброд; г-н Атанасов – представител на националния превозвач “Air Serbia”; Иво Маринов – директор на Общинско предприятие „Туризъм“ към Столична община и други. Прекрасни рекламни филми запознаха гостите с най-желани от туристите дестинации в съседна Сърбия. Също така и новите авиовръзки между двете страни, а по-късно представителите на туристическия бизнес на Сърбия и България имаха възможност за В2В срещи.
Всяка година 25 000 българи посещават Белград и това ни прави неизменно първи по посещения. Освен това сънародниците ни харчат най-много извън хотелите. Това стана ясно от думите на заместник-директора на Туристическия борд на Белград Слободан Ункович. Той подчерта, че българите са сред най-предпочитаните туристи в съседната държава.
Както се полага, домакини и гости се повеселиха по сръбски вечерта , с дюлева ракия, с руйно вино и с познати и обичани песни.
И през тази година хиляди наши сънародници ще посрещнат Нова година в сръбските градове заради ниските цени, добрата кухня и гарантираното веселие. Българите са и сред най-многобройните посетители на Фестивала на сръбската скара в Лесковац, допълни Слободан Ункович – заместник-директор на Туристическия борд на Белград, който е и директорът на туристическата организация на Лесковац. Все повече се налага като предпочитана дестинация сред туристите празникът на шушеницата в най-близкия до България град Цариброд, похвали се директорът на туристическата организация на Цариброд. И тази година на 16 ноември ще можете да опитате пушени колбаси, както и домашни сирена, айвар и ракии, представени от над 2000 изложители, обясни Васил Андреев от туристическата организация на Цариброд.
Туристическият борд на Белград организира събитието „Преоткрийте Белград“ в Парк Център – София. На щанда си посрещнаха много любопитни гости към предложенията на Белград за предстоящия сезон. Посетителите участваха в лотария и много от тях бяха късметлии - спечелиха куп награди.
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар