четвъртък, 14 ноември 2019 г.

ПРОЕКТ “CALABRIA FOOD&TOURISM”

В приятната софийска есенна вечер в понеделник бе официално представен пред медиите проекта „Calabria Food&Tourism“, финансирано от Област Калабрия придружен от дегустацията на специално приготвено меню, придружено от типични за Калабрия вина.
Събитието е в рамките на общата програма на 4-тата седмица на италианската кухня по света - "хранително образование - култура на вкуса" - традиционната среща е съгласувана с Министерство на външните работи и международно сътрудничество под патронажа на Министерство да земеделските и горски политики, на Министерство на образованието и научните изследвания, съвместно с Министерство на икономическото развитие в Италия, Италианската търговска камара у нас и област Калабрия. То бе проведено в ресторант "La Bottega Due Piani" -сертифицирано с "Марката за италианско гостоприемство - италианските ресторанти по света". Целта беше да представи за първи път специално приготвено меню с някои от типичните продукти ЗНП КНП , придружени с прекрасни вина от Калабрия. Н.Пр. Стефано Балди, посланик на Италия в София, както и президентът на Италианската търговска камара у нас, г-н Марко Монтеки поднесоха поздрави към гостите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар