петък, 18 май 2018 г.

СКЪПИТЕ ФРЕНСКИ ПАРФЮМИ ДЪЛЖАТ СЛАВАТА СИ НА РОЗОВОТО МАСЛО НА „БЪЛГАРСКА РОЗА ” – КАРЛОВО

Един от най-големите родни производители на розово масло „Българска роза” АД – Карлово е сред основните доставчици за парфюмерийните къщи в Грас, Франция. Всяка година с българското „течно злато“, както е известно розовото масло, 2/3 от големите парфюмерийни къщи в света произвеждат над 2,3 млн. парфюми. ...Така за последните 5 години българската компания е доставила на водещите производители на парфюми масло от роза Дамасцена, което е било вложено в над 11 млн. парфюми от световноизвестни марки.
Компанията произвежда и собствени линии козметични продукти, които се изнасят, както в цяла Европа, така и в Китай, Виетнам, Южна Корея, САЩ, Русия, Австралия, Япония, Сингапур, Филипини и др. Луксозните линии козметика на „Българска роза” – Карлово са с качеството на най-скъпите и елитни френски брандове.
На 26 май 2018 г. „Българска роза“ ще отпразнува 70-тия си юбилей по време на „Празника на розата” в Карлово. Всяка година, в последната събота на май в родния град на Васил Левски се организира празник, който обичайно започва с ритуала "Розобер" в розовите поля край града. От градините с рози празникът се пренася на централния площад на Карлово. Там на ръце младежи носят Царицата на розите – най-красивата девойка, избрана на едноименния конкурс, а в градския музей на Карлово се организира демонстрация на розоварене.

„Българска роза” АД е основана през 1948 г. От 1997 г. фирмата е публично акционерно дружество с основен акционер „Стара планина Холд”. Компанията е член на Българска национална асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика, на Международната федерация на производителите на етерични масла и аромати (IFEAT) и Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ). Марката „Българска роза” – Карлово е носител на златни медали от редица международни изложения. Дружеството е първият притежател на защитено наименование за произход „Българско розово масло“ от българското патентно ведомство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар