събота, 9 февруари 2019 г.

ЕРАЗЪМ + И ПЕРНО РИКАР ПОДНОВИХА ПАРТНЬОРСТВОТО СИ

ЕРАЗЪМ + И ПЕРНО РИКАР ПОДНОВИХА ПАРТНЬОРСТВОТО СИ

Повече от 400 000 студенти от 32 държави станаха част от програмата „Отговорно парти“ от 2010 г. досега

В изпълнение на ангажимента си за насърчаване на отговорната консумация на алкохол сред младите в Европа, алкохолният гигант Перно Рикар поднови партньорството си със студентската мрежа Еразъм+. Целта на сътрудничеството е да се повиши осведо...меността за отговорната консумация на алкохол и да се намали вредата от прекомерната му употреба по време на студентските партита. През последните десет години програмата „Отговорно парти“ се реализира в 32 страни като повиши информираността на повече от 400 000 студенти.
Кампанията е много успешна отчасти и заради подхода, който се прилага - предоставяне на информация от равнопоставени участници. Студентските посланици са тези, които са ангажирани с дейностите по време на отговорните партита като споделят конкретни и ценни съвети, свързани с консумацията на алкохол. На всяко от тези събития има храна и вода, а ефектите върху организма от алкохола се представят по забавен начин.
Перно Рикар и Еразъм+ вярват, че партньорството и предоставянето на повече задачи сред студентите са ключови при провеждането на превенцията и независими научни изследвания, проведени през 2017 г., ясно потвърждават това. 88,8% от учащите смятат кампанията “Отговорно парти“ за полезна при превенция, 61,4% са променили поведението си като са започнали да пията повече вода, а 41,4% леко са намалили общата си консумация на алкохол. Вече 32 държави са част от програмата, като Русия е последната, която се присъедини към нея през декември 2018 г. Тези данни са отражение и на последния паневропейски анализ на Европейското училищно проучване за алкохола и други наркотици относно употребата на алкохол от хора над 16-годишна възраст (96 046 респондента в 35 страни). Данните сочат, че потреблението сред тази група е значително по-ниско от наблюдаваното през 2011 г. в повечето страни.
„Повече власт на студентите за постигането на отговорна и активна Европа“
Александър Рикар, председател и главен изпълнителен директор на Перно Рикар и Жил Богарт, председател и главен изпълнителен директор на Перно Рикар за Европа, Близък изток, Африка и Латинска Америка подновиха договора с Еразъм+ за поредна година и демонстрираха своята подкрепа към студентите. „Партньорството, което подновяваме с Еразъм+ по програмата „Отговорно парти”, е от решаващо значение за нас, защото попада в рамките на непоколебимата политика на Перно Рикар за все по-отговорно и социално потребление. През годините нашето партньорство показа, че превенцията и сътрудничеството са ключови и ние укрепихме това сътрудничество. Целта ни е да се справим със злоупотребата на алкохол като действаме на точното място в точното време, за да гарантираме, че всеки ще се наслаждава отговорно на партитата, на които присъства”, посочи Александър Рикар. „Нашето сътрудничество може да послужи като пример за това как партньорствата между организации на гражданското общество и бизнеса могат да допринесат за осъществяването на целите на устойчивото развитие и подобряване на благосъстоянието на студентите. Програмата „Отговорно парти“ е наложила отговорност в поведението на младите европейци за консумацията на алкохол и е допринесла за намаляване на вредното потребление през последните 10 години", посочи на своя страна Жоао Пинто, председател на Еразъм+. Освен подновяването на партньорството, бе организирана и публична конференция на тема „Партньорство за добро! Предоставяне на повече задачи и власт на студентите за благоденствие на отговорна и активна Европа“. По време на дебата на високо равнище Александър Рикар, Жоао Пинто и представителите на Европейската комисия и индустрията за вино и спиртни напитки обсъдиха въпроса "Как инициативи като „Отговорно парти“ дават вдъхновение за бъдещите европейски действия?". Същата вечер Александър Рикар и доброволците от Еразъм+ си поговориха неформално в местен бар в Брюксел както по темите, избрани от членовете на Еразъм+, така и за бизнес, обществени и лични въпроси. Това, разбира се, бе последвано и от "Отговорно парти", с което бе отбелязана 10-годишнината в отговорно поведение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар