понеделник, 15 април 2019 г.

"ЗЛАТНАТА КЛЕТКА" ОТ КАМИЛА ЛЕКБЕРГ



 С 23 милиона продадени екземпляра в над 60 страни Камила Лекберг продължава да печели читатели, а на 11 април 2019 г. светът разгръща най-новата й книга – „Златната клетка”, която поставя началото на нова поредица!
„Златната клетка“ (превод: Любомир Гиздов, 368 стр., цена: 18 лв.) е драматична, спираща дъха история за измама, отмъщение и изкупление. На повърхн...остта Фей има всичко. Перфектен съпруг, любима дъщеря и луксозен апартамент в най-хубавата част на Стокхолм. Но мрачните спомени от нейното детство във Фелбака я преследват упорито и тя се чувства така, сякаш е в капан или златна клетка. Някога е била силна и амбициозна жена, докато не решава да се посвети на мъжа си Джак. Когато разбира, че той я мами, целият й свят се срутва. Фей е напълно опустошена, но отчаянието няма да я погълне, а ще отстъпи място на гнева и на едно брутално отмъщение. По думите на авторката тази книга е най-голямото й предизвикателство и вдъхновение, защото Фей и „Златната клетка“ се различават от всичко, което е писала досега.
Родена през 1974 г. в малко селце на западния бряг на Швеция – Фелбака, Камила Лекберг превръща родното си място в арена на своите романи – съвършената сцена, изолирана от света, подвластна само на снежния си антиутопичен декор и на ужасяващите интриги, които задушават капсулираното общество. Първата книга от поредицата с Ерика и Патрик, „Ледената принцеса”, излиза през 2003 година. През 2008 г. Лекберг получава Голямата национална награда за криминална литература, а през 2010 г. заема шеста позиция в класацията на френското списание „Ливр Ебдо“ и британското „Букселър“. Бестселъри като „Каменоделецът”, „Вещицата” и „Укротителят на лъвове” свидетелстват за размаха на въображението й и я налагат като един от най-предпочитаните автори на трилъри в Европа. „Златната клетка” дава тласък на нова поредица.


Няма коментари:

Публикуване на коментар