ВЛАКОВАТА КОМПОЗИЦИЯ НА ЦАР БОРИС ІІІ, ТЕГЛЕНА ОТ ПАРЕН ЛОКОМОТИВ, РАЗХОДИ ОТБРАНИ ГОСТИ ПО ВРЕМЕ НА ИЗИСКАН ДВОРЦОВ ОБЯД ИЗ ИСКЪРСКОТО ДЕФИЛЕ
На 26.10 в събота през деня 22-ма изискани гости, толкова са местата в салона, се качиха на царската влакова композиция на Борис III, теглена от парен локомотив и се разходим по Искърското дефиле , наслаждавайки се на златната есенна красота и феноменалните скали до Лaкатник и обратно. Спазвайки дрескодът -за дамити туид, ризи и сака за джентълмените, по време на пътуването, гостите се насладиха на пресъздаденото царско меню, дело на MIAM, а водещ на събитието бе Николай Коев. Виното бе "стар свят", както е било и преди 100 години, a съчетаването му с ястията бе поверено на SeeWines.
Разкошният брънч с пресъздадено меню по оригинали от преди около 100 години е част от инициативите на Restaurant Week BulgariaMastercard® Priceless Brunch on a Royal Train.
От
майсторските ръце на екипа беше сътворено галещо небцето на ценителите меню съдържащо:
ROYAL BRUNCH MENU
Rooster consommé Консоме от петел с есенни зеленчуци
Pastry with beef marrow
Баница с телешки мозък, еспума от печени кестени, черен чесън и сладко от боровинки
Veal cheeks in Mavrud
Телешки бузи готвени в мавруд, обгорен праз лук и пюре от боб и печена тиква
Muhallebi
Малеби с рози и шам фъстък
Canapes / Канапета buckwheat crepes Блини с елда, хайвер от сьомга, копър и хрян
blue cheese mousse
Мус от синьо сирене, ръжен крекер и поширани круши с канела и кардамон
High tea and desserts
Следобеден чай с разнообразие от десерти
Уникалността на събитието беше и влаковата композиция, произведена през долечната 1938-ма година, която вече 81 години е в движение, за разлика от аналогините по света, които отдавна са музеен експонат. Използва се предимно за атракционни пътувания и се радват на огромен интерес на туристи от цял свят. Малка част от домакинството от времено на цар Борис ІІІ е оцеляло. Част от съдовете и чашите с герба на монархията, домино, барометри. Но сервизните помещения и будоара на царица Йоана са добре съхранени.
Няма коментари:
Публикуване на коментар