понеделник, 12 март 2018 г.

СВЕТОВНОИЗВЕСТНА ОПЕРНА ПРИМА ИГРАЕ В „КОНТРАБАСЪТ”


СВЕТОВНОИЗВЕСТНА ОПЕРНА ПРИМА ИГРАЕ  В „КОНТРАБАСЪТ”

 

Сопраното Ина Кънчева ще е музата на актьора-музикант

в 300-то представление на култовия моноспектакъл в Народния театър

 

Митичната любима на Валентин Ганев в хитовия моноспектакъл „Контрабасът” ще „оживее” от плът и кръв на Голяма сцена на Народния театър „Иван Вазов” на 16 април от 19:00 часа. Любовният блян на музиканта, който той лелее вече 18 години в най-дългогодишното представление на първата ни сцена, ще изгрее редом с големия актьор в лицето на световноизвестната оперна прима Ина Кънчева.

Всичко това ще се случи на 16 април на Голяма сцена на Народния театър, където специално за 300-ия юбилей ще се изиграе спектакълът. Пред очите на 800 души в салона, Вальо Ганев и Ина Кънчева ще пресъздадат кулминацията на красивата и тъжна любовна история на самотния контрабасист.

Идеята да покани сопраното Ина Кънчева, която от години живее в Германия и е една от любимите ученички на Монсерат Кабайе и Райна Кабаиванска, е на самия Ганев, а Ина приема още след първото писмо, с което той я кани да стане част от юбилейния спектакъл.

Днес тя пристигна у нас, за да направи първата репетиция за представлението, заедно с Ганев, музикалния консултант на „Контрабасът” Слав Бистрев и своя корепетитор Маргарита Илиева. „Вальо, радвам се заради теб и честта да сме на една сцена, и за удоволствието и любовта към музиката”, развълнувано сподели оперната прима за участието си в спектакъла.

Билетите за спектакъла на 16 април вече са в продажба на касите на Народния театър и онлайн на http://nationaltheatre.bg/play/kontrabasat-300-pati-na-stsena/, като има останали малко бройки от специалните 100 на цена 15 лева, с които всеки зрител ще получи и подарък-изненада във вечерта на представлението- тениска с автограф на Валентин Ганев, посветена на 300-то представление.

„Контрабасът”, създаден по прочутия текст на Патрик Зюскинд, с право е наричан и от зрителите, и от критиците, един от най-добрите моноспектакли на родния Бродуей, и заслужено е носител на множество национални театрални награди, сред които “ИКАР” за режисура, участвал е в на 15 театрални фестивала. Самият Валентин Ганев е играл на сцените на Лондон, Бостън, Ню Йорк, Москва, Белград, Скопие, и е печелил награди “ИКАР” и “АСКЕЕР” за мъжка роля.

Няма коментари:

Публикуване на коментар