понеделник, 19 март 2018 г.

TURKISH AIRLINES iДОБАВИ САМАРКАНД КЪМ МРЕЖАТА СИ

Авиокомпанията пусна нов директен полет до втори град в Узбекистан, като така дестинациите, до които лети, са вече 302 . Самарканд е вторият по големина град в Узбекистан. Градът е известен като „кръстопът на култури“ и е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. След столицата Ташкент, Самарканд е втората дестинация в Узбекистан, до коят...о Turkish Airlines оперира полети. На церемонията по откриването, провела се на летището в узбекистанския град, изпълнителният директор на Turkish Airlines, Билал Екши, отбеляза: „Стартирахме полети до Самарканд, един от градовете, играещ изключително важна роля в развитието на съвременната цивилизация, и част от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Нашите пътниците вече ще могат посетят втория по големина град в Узбекистан с директни полети от цели 121 държави.
Вярвам, че Самарканд – дом на редица музеи, религиозни храмове, древни гробници и архитектурни шедьоври, има потенциал бързо да се превърне в туристически център. През годините мнозина исторически фигури и учени са избирали именно този град за почивка. Гордеем се, че заздравяваме все повече връзките между Турция и Узбекистан чрез полети, които стартирахме още през далечната 1992 г. Днес Turkish Airlines предлага 7 полета до Ташкент на седмица, а вече и 2 до Самарканд, с идеята в последствие да станат 3. Смятам, че споразумението за въздушен транспорт, подновено тази седмица, ще укрепи моста между двете държави.“ Новите полети от Истанбул до Самарканд и в обратна посока ще бъдат изпълнявани 2 пъти седмично. Ценитe на двупосочните билети от града на Босфора започват от 364 долара с включени всички такси.
Разписанието на полетите Истанбул – Самарканд е както следва:

№ на полета Ден Отпътуване Пристигане
TK 372 Вторник и петък Истанбул 06:00 Самарканд 12:20
TK 373 Вторник и петък Самарканд 13:50 Истанбул 17:05
*Всички часове са в местно видимо слънчево време.

Повече информация и подробен график на новия полет може да откриете в офисите на Turkish Airlines, на уебсайта на компанията www.turkishairlines.com или в центъра за обслужване на клиенти на номер +90 212 444 0 849.
За Turkish Airlines:

Няма коментари:

Публикуване на коментар