четвъртък, 15 март 2018 г.

"ЕДИНАЙСЕТИЯТ ЧАС" ОТ ДЖЕЙМС ПАТЕРСЪН МАКСИН ПЕТРО

На 16 март излиза от печат „Единайсетият час“, единайсетата книга от култовата поредица на Джеймс Патерсън за Женския детективски клуб!
В „Единайсетият час“ (превод: Надя Баева, 352 стр., цена: 16 лв.) любимата ни Линдси Боксър най-сетне е бременна. Ала нито за момент не забавя темпото на работата си. Когато милионерът Чаз Смит е брутално застрел...ян, тя открива, че оръжието на убийството е свързано със смъртта на четирима от недосегаемите престъпници в Сан Франциско. И е взето от склада с улики на собственото й ведомство. Всеки може да е убиецът – дори някой от най-близките й приятели. Следващият случай, за който Линдси е повикана, е най-невероятното местопрестъпление, което е виждала някога: две глави без трупове, демонстративно изложени в градината на световноизвестен актьор. Когато и друга глава е изкопана, Линдси осъзнава, че в земята може да са заровени стотици жертви…
Джеймс Патерсън е роден през 1947 г. в Нюбърг, Ню Йорк. Носител на множество литературни награди, той е единственият автор, оглавявал едновременно литературни класации за възрастни и за деца. Създал е над трийсет криминални романа, десет от които влизат в нашумялата поредица с детектив Алекс Крос. Успехът на Патерсън е баснословен – книгите му превземат върха на класацията за бестселъри на „Ню Йорк Таймс” над 60 пъти, а общият им тираж е над 300 милиона екземпляра. Романът „Единайсетият час” е създаден в сътрудничество с Максин Петро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар