понеделник, 2 април 2018 г.

СВЕТУЛКОВИ ВЕЧЕРИ ИЛИ „ЕДИН ЖИВОТ В РЕЦЕПТИ“

Заповядайте на 24. април, вторник в SHOW HOW TOMEKO на ул. „Станислав Доспевски“ 101, за да станете част от вълнуваща небцето вечеря приготвена от шеф Георги Бойковски, който ще представи новата българска кухня по иновативен и модерен начин.
Нашият гост има впечатляваща биография. Преди да завърши висшето си кулинарно образование в Барселона за управле...ние на кухня – за шеф-готвачи, е работил в ирландски пъб и пицария, отворена от сънародници в Барселона. Шеф Георги Бойковски има възможността да се учи на висша кулинарна кухня от имена като Жоан Рока, Кармен Роскайеда, Феран Адриа, Жан Лук Фигерас.
След завършването си започва работа в EspaiSucrе , което е сладкарско училище и първия и единствен ресторант в света само за десерти. От неговият собственик Дон Жорди
Бутрон нашият гост Шеф Георги Бойковски научава, че всъщност да правиш десерти е изкуство и е за хора с въображение.
След това работи в ресторантът на братя Рока в Барселона – с една звезда „Мишлен“, където Шеф Георги Бойковски продължава да се развива до преместването си в новооткрития ресторант DiverXO в Мадрид. За седемгодишният му престой там ресторантът печели три
звезди „Мишлен“. След Испания Георги Бойковски заминава за Дания и започва работа в един от най- успешните ресторанти по онова време – Noma. След приключването на стажът си там, Георги Бойковски избира да се прибере в България. Тук той работи в ресторант „Космос“. А към момента е главен готвач в ресторант „Булгар“.
Менюто, което ще ви представим на 24.04. е вкусно и пълно с въображение:
МЕНЮ
Шеф Георги Бойковски:
Хруппкава шкембе чорба
Емулсия от запръжка, прах от оцет с хайвер от чесън
Несебърска салата
Маринована каракуда, “Aguachili” от рибка.
Агнешки език
Коприва, зелено сирене от Черни Вит, пачи крак и туршия от синап.
Агнешко по гергьовски
Каракачанска овца, дроб сърма, зелена салата, крокмач.
Скаличка
Шоколад + лакто-ферментирали манатарки, свински пуканки, боровинки и борче.
Детайли за събитието:
Организатор: Фифика Георгиева, Светулката ЕООД
Резервации: Резервацията се приема за активна, след заплащане на куверт. Плащането мо-
же да се осъществи по банка или с наложен платеж за гр. София.
Банкови детайли: Банкова сметка: BG19UBBS80021028984840, за Светулката ЕООД, Основа-
ние: Куверт - име на събитието и Вашето име
Наложен платеж: при доставка с куриер (в рамките на гр. София доставката е за наша смет-
ка), като ни пишете на events@svetulkata.com - отбележете желан брой куверти, адрес за
доставка, телефонен номер и Вашето име.
Телефон за въпроси и резервации: 0888513278
Сума: Стойност на куверта: 67 лв.
Цената включва: Вход, храни и напитки
На нашето парти, можете да доведете и вашите деца.
Цена на куверт за 1 дете: 37 лв.
Резервации се приемат до 20 април.

Няма коментари:

Публикуване на коментар