понеделник, 3 декември 2018 г.

"МЕКО КАЗАНО" ОТ ВАЛЕРИ ПЕТРОВ



 Излезе от печат „Меко казано” – едно меко казано прелестно ново издание на прочутата приказка на Валери Петров, илюстрирано от Люба Халева!
„Меко казано” (76 стр., цена: 17 лв., твърди корици) разказва забавната история на Светльо, който живее на малката уличка край градския парк в компанията на шест индианеца от пластмаса. Светльо се мъчи да заспи в своята стаичка,... когато едно голямо Куче бута притворения прозорец и влиза с мек скок в стаята. Сяда на ръба на креватчето и започва да свири с тромпета си някаква тъжна музика. Какво? Струва ви се странно, че куче свири на тромпет? По-странното е, че Светльо отваря очи чак когато замлъква и последният звук. Оказва се, че Кучето има санбернарско сърце и е дошло с мисия: да спаси Светльо!

Валери Петров не се нуждае от представяне, защото е любимец и на малки, и на големи. Ненадминат поет и преводач, драматург и сценарист от вида на „хвърчащите хора”, той е автор и на скъпоценни произведения за деца, много от които имат филмови версии и драматизации. Незабравими са приказките „Копче за сън”, „Меко казано”, „В лунната стая”, „Пук!” и „Бяла приказка”, обединени в сборника „Пет приказки”. Изнасянето им в отделни книжки подчертава уникалния чар на всяка от тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар