вторник, 18 декември 2018 г.

НОВ ПРЕВОД НА „ХОТЕЛ” ОТ АРТЪР ХЕЙЛИ


 През пет кошмарни дни, в които нищо не върви по план, съдбите на гости, управители и служители в най-големия хотел в Ню Орлиънс се преплитат и преобръщат.
Една незабравима модерна класика излиза отново на българския пазар в ново издание и в нов превод от Камен Велчев!
Артър Хейли ви кани отново в своя „Хотел”, за да ви направи част от задкулисния живот на ця...л един привидно безупречен свят.
Собственикът на елитния „Сейнт Грегъри“ разполага с по-малко от седмица да събере достатъчно пари, за да спаси делото на живота си. Междувременно честният и трудолюбив управител Питър Макдърмът прави всичко възможно да се справи с корумпираните служители, остарялата техника, претенциозните гости и няколко кризи, които заплашват да сринат реномето на хотела. И точно когато изглежда, че не може да стане по-зле, на главата на Питър се струпват опит за изнасилване в хотелска стая, грабежи, както и разследване на убийство.
През пет кошмарни дни, в които нищо не върви по план, съдбите на гости, управители и служители в най-големия хотел в Ню Орлиънс се преплитат и преобръщат.
Този „Хотел” не е просто сграда, в която хора отсядат за по няколко дни. Това е жив организъм, чието сърце бие със сърцата на неговите служители, и като всеки жив организъм може да страда от смъртоносни болести.
По неподражаем начин, с дълбок психологизъм, Артър Хейли преплита историите на управители, служители, крадци, полицаи, херцози, магнати, дъщери на милионери и обикновени чистачи, за да потопи читателите в малката вселена на хотелиерския бизнес и да ги въвлече в безмилостна игра на руска рулетка.
Ще успее ли „Сейнт Грегъри“ да се излекува от своите, или времето му вече е дошло?
Артър Хейли натрупва за кратко световна слава с остросюжетните си романи. Писателят е автор на 11 романа, издадени на 38 езика в 40 държави по света, с общ тираж от 170 милиона копия. Най-известните творби на Хейли са „Полет в опасност”, „Окончателна диагноза” „Във висшите кръгове”, „Хотел”, „Летище”, „Банкери”.

Книгите му „Хотел” и „Летище” са филмирани и на широкия екран, съответно, като в тях участват светила на актьорската игра, като Бърт Ланкастър, Дийн Мартин, Джийн Сибърг и Жаклин Бисе.

Няма коментари:

Публикуване на коментар