вторник, 11 декември 2018 г.

НЕВЕНА И САТИРАТА

На 14 декември от 18 ч. в горното фоайе на Сатиричния театър ще се открие изложбата „НЕВЕНА и САТИРАТА“. Експозицията е посветена на 80-годишнината от рождението на актрисата. В нея са включени фотоси от най-запомнящите се театрални превъплъщения на Невена Коканова. Ще си припомним нейното обаяние и пропита с женственост красота със снимки от постановките „Балът на манекените“, „Михал Мишкоед“, „Ревизор“, „Ромео, Жулиета и Петрол“, „Щръклица“, „Игра на котки“ и други.
Невена Коканова изиграва 23 роли на сцената на Сатирата. Първата е на Анжелика Арно в „Балът на манекените“ от Бруно Ясенски, реж. Гр.Островски (1961 г.). Последната – Красавицата от хълма на младите вдовици в „Преди последния спектакъл“ от Любомир Пеевски, реж. Илия Добрев (1998 г.).
„Киното ме дари с популярност, а театърът с живот“ споделя голямата актриса.
Изложбата „НЕВЕНА и САТИРАТА“ е част от събитията, с които се отбелязва годишнината на актрисата, заедно с премиерите на книгата „Години любов“ на 12 декември от 19 ч. в клуб „Перото“ и на документалния филм „Невена Коканова. Пътуване“ на 13 декември от 18:30 ч. в кино „Одеон“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар