понеделник, 28 януари 2019 г.

ПАТРОНАЖНИ СЕСТРИ ЩЕ ПОМАГАТ В ПЛОВДИВ ПРИ ОТГЛЕЖДАНЕТО И ГРИЖАТА ЗА ДЕЦА В ПЪРВИТЕ 1000 ДНИ

Медицински сестри и акушерки ще извършват домашни посещения и ще помагат в грижата и отглеждането на деца през първите 1000 дни на майки и в Пловдив. След София и сътрудничеството с Втора САГБАЛ "Шейново", вторият офис на програмата "Заедно-здраво бебе, здраво бъдеще" започва да работи. Проектът се р...азширява благодарение на партньорството на фондация "Тръст за социална алтернатива" с УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. До момента четири семейни сестри, трима сътрудници на терен и един ръководител на екипа са включени и преминали обучение за работа.
По примера на софийския клон, и в Пловдив ще се извършва патронажна грижа. Акушерки ще извършват домашни посещения и консултации на млади майки, за да им помагат от ранна бременност до навършване на 2-години на детето. По програмата в София помагаме на 92 жени, предимно от уязвими и по-бедни квартали. Сестрите оказват помощ в кърменето, захранването, съветват родителите за общото здравословно състояние на децата. Също така ги насочват за консулатции с лекар при необходимост. Семействата получават до 65 домашни посещения до навършване на 2 години на детето.
Програмата работи вече две години, като през декември 2018 година първите две деца и техните майки завършиха успешно.
Трите основни цели на програмата "Заедно-здраво бебе, здраво бъдеще" са да се раждат по-здрави бебета, също така да се подобри детското здраве и развитие и да се повиши икономическата независимост на родителите.
За повече информация може да посетите и фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/NurseFamilyPartnershipBulgaria/

Няма коментари:

Публикуване на коментар