петък, 11 януари 2019 г.

НАОС БЪЛГАРИЯ С ПРИЗ ЗА КОРПОРАТИВНА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ



 НАОС България спечели приза в категория „Корпоративна социална отговорност“ на първите награди за иновации на Българо-френската търговско-икономическа камара с кампанията си на марката BIODERMA „Заедно сме в училище без граници“, подкрепяща продължаване на образователния процес на деца с онкохематологични заболявания в болнична среда.
На ...събитието, което се проведе във Военния клуб, присъстваха президентът Росен Плевнелиев, председателят на камарата Стефан Делайе, както и представители на бизнеса. Журито отличи проекта на НАОС, като най-иновативния и успешен социален проект за годината. Кампанията „Заедно сме в училище без граници“ набра сумата от 10 000 лева, необходима за провеждането на учебната 2018/2019 г. на над 100 деца в училищна възраст, които се лекуват в клиниките по детска онкохематология към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ” – София, УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив и УМБАЛ „Св. Марина” – Варна. Средствата са необходими за учебни материали, таблети, лицензи за виртуално обучение и учители, които да помагат на децата, болни от рак, да продължат учебния процес по време на лечението си, тъй като от 2017 г. болничните училища в България са закрити.
Генералният директор на НАОС за регион Балкани, Мира Драганова, коментира: „Това е огромно признание за НАОС и още едно доказателство, че когато нещата се правят искрено, то те докосват сърцата на хората! Ние вярваме, че компаниите имат отговорност към обществото. Образованието е много важна част от философията ни, затова подкрепихме тази кауза.“
Мисията на НАОС е чрез наука и иновации да създава продукти, които да подобрят качеството на живот на хората. Грижата към човека e основата, върху която НАОС гради своята социално отговорна компания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар