четвъртък, 25 май 2017 г.

"ПРЕЗ ДЕВЕТ ПЛАНИНИ" ОТ КАТЕРИНА ХАПСАЛИ

Авторката на бестселъра „Гръцко кафе“ Катерина Хапсали ни повежда на пътешествие през девет планини с дебютната си стихосбирка. В книжарниците от 26 май!
Кротка, напоителна и нежна, „През девет планини“ (72 стр., цена: 15 лв.) е женска поезия в най-истинската ѝ форма – сила зад кадифе, проста истина зад красива метафора. Тези стихове могат да се четат и ко...гато си сам, и когато си с някого. Могат да се пеят и шепнат. С тях можеш да кажеш и „добър ден“, и „сбогом“. По думите на авторката ние, хората, сме свикнали красивото да е трудно достижимо, да е винаги някъде там, в далечината:

„И сме готови да дирим щастието, вперили поглед все напред и нависоко, отвъд хоризонта на ежедневието. През девет планини в десета, нали! Все си мисля, че ако не беше този порив да катерим вертикала на живота, голяма част от неговия смисъл щеше да остане невидим за нас. Но пък често иронията е, че след като пребродим деветте планини, откриваме щастието в собствения си двор…”

Катерина Хапсали е дългогодишен журналист. С романа си „Гръцко кафе“ влиза устремно и в писателските среди. „Кафето“, както бързо става известно сред читателите, грабва наградата „Перото“ в категория проза за 2015 г., както и приза „Цветето на Хеликон“ за 2016 г. В момента Хапсали оглавява новото списание DIVA!, чието безкомпромисно мото гласи: „Истории, разказани със стил“. „През девет планини“ е нейната дебютна стихосбирка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар