вторник, 14 ноември 2017 г.

ДЕГУСТАЦИЯ "КИНО И ВИНО" ПРЕДСТАВЯ ИЗБРАНИ ВИНА ОТ ИЗБАТА COPPA WINES

Ресторант МОРИНО в центъра на София започва уникален формат в дегустациите. Всеки ноемврийски вторник клиентите на един от най-популярните ресторанти ще имат възможност да се запознаят с разнообразната колекция от вина на Франсис Форд Копола – американски режисьор на филмови шедьоври като „Кръстникът“ и „Апокалипсис сега“ и ...винар. Истории от неговия живот ще разказва Веселин Савов - български кинокритик и търговец на вино. В специалното четиристепенно меню на ресторанта може да бъдат открити както класически сортове като Шардоне и Каберне Совиньон, така и отличаващите се Rosso&Bianco Shiraz и Zinfandel.
Rosso&Bianco Shiraz е комбинация от натрапчив вкус и аромат на ванилия, а Zinfandel предлага аромат на индийско орехче и сладникави подправки.
„Имам траен интерес към виното, може би вече повече от 25 години. Тоест от момента, в който съзнателно пропих вино, защото вино съзнателно се пропива след 30-35 години. Дотогава като че ли младостта изисква друг тип напитки. В известен смисъл виното е осмисляне и затова малко по-късно човек го осъзнава. Дори в момента световните винари имат много ясен проблем с това да се снижи възрастта на пиещите вино и затова се появи тази мода отпреди 7-8 години с вино баровете, което е не само в България, а в цял свят. Идеята е младите хора, излизайки от работа, вече да не пият коктейли и бира, а чаша вино.
И между другото това има голям успех. Чисто любителски започнах с едно изложение за вино, след това започнах да обикалям изби в България и по света и така се ориентирах все повече във виното. А идеята за „Кино и вино“ се роди, когато продадохме компанията си за филми, след което имахме едно прекрасно пътуване в Сицилия и сърцето ми остана там в една сицилианска изба, в която ни заведе наш приятел. Постепенно решихме, че трябва да си намерим ниша и чисто концептуално и маркетингово решихме да не влизаме в магазините и да не се вливаме в морето от вина. Тъй като избите, от които взимаме вина, са наистина бутикови, не ценово, а като малки лимитирани производства, започхме да си търсим и лимитирани клиенти“ – споделя Веселин Савов.
Ресторант Морино подготвя разнообразна програма всяка вечер. Гостувания на известни музиканти, стенд-ъп представления и тематични кулинарни вечери.

Няма коментари:

Публикуване на коментар