понеделник, 9 октомври 2017 г.

СВЕТОВНАТА МАРКА DSQUARED2 С ПЪРВИ БУТИК В СОФИЯ

С изискан коктейл бе отбелязано официалното откриване на първия бутик на Dsquared2 в България, който е в топ 3 на най-добрите бутици на марката.
Индивидуалност, смелост и креативност са двигателят на Dsquared2 в модната им линия, която представлява забележителен микс от канадска иконография, италианска кройка и закачлива чувствителност.
Любимият... на родния елит бранд събра в елегантния си магазин на столичната улица „Съборна“ 11 едни от най-верните й фенове. Рапърът Криско, поп певицата Гери-Никол и плеймейтката Николета Лозанова бяха избрани за лица на най-новата колекция на италианския моден бранд, заради което стилистите им създадоха неповторим дрес код за вечерта.
На откриването на магазина бяха забелязани тв водещият Ники Кънчев, фолк певиците Преслава, Камелия, Андреа и Есил Дюран, носителките на титлата „Мис България“ Наталия Гуркова, Маги Вълчанова и Марина Войкова, риалити звездата и победител от „ВИП Брадър“ Джино Бианкалана, режисьорът Люси Иларионов и половинката му Ани Хоанг, тв водещата Гергана Дончева. От актьорската гилдия интерес към Dsquared2 проявиха Наум Шопов-младши и Теа Минкова. Да свери модните тенденции дойде и влогърът Лили Ангелова, която познаваме също като една от първите участнички в „Биг Брадър“. От модните среди представители бяха още Ирина Папазова, моделът Стела Радославова, коафьорът Ивайло Колев, гримьорът Валентин Кулагин, младият дизайнер Едис Пала. Журналистката Деси Цонева пък доведе на модното парти своя син Янчо, на модна вълна бе и футболиста Галин Иванов, който също откроихме сред гостите.

Dsquared2 или защо добротата винаги е стилна

Началото
Годината е 1991. От Канада в Италия пристигат двамата братя Дийн и Дан Кейтън, заредени с идеи за моден стил, а четири години по-късно те представят първата си мъжка колекция, смесица от контрасти, спортни и блестящи, излъчващи сдържаност, а в същото време и екстравагантност. За това, което линията представлява, братя Кейтън казват: „Роден Канада, живеещ в Лондон, изработен в Италия“.
Следват близо десет години на неуморен труд. През 2000 г., братята са избрани да създадат гардероба за Мадона за видеото на „Don’t tell me“. Партньорството им продължава в годините, но това е отключващият момент за работата им в бъдеще. Техни клиенти и лица на колекциите им са Джъстин Тимбърлейк, Лени Кравиц, Рики Мартин, Нели Фуртадо, Саймън Уеб, Роби Уилиамс. Решаващо е сътрудничеството им със звезди от шоубизнеса и спорта. С Dsquared2 работят супер моделите Наоми Кемпбъл, Ева Херцигова, Каролина Куркова и Фернанд Таварес. В шоуто на Кристина Агилера „Stripped World tower 2003“ танцьорите и самата звезда са облечени от Dsquared2. Риана, Фърги, Бритни Спиърс стават лица на бранда. Големи магазини на марката вече са отворени почти във всички световни столици. Бийонсе, Майкъл Бубле и Бруно Марс са във възторг от стила и излъчването на дрехите и аксесоарите на бранда.

Признанието
Dsquared2 е канена от Световния Олимпийски комитет за създаването на облекла за няколко олимпиади. Канадският олимпийски отбор е изцяло обличан от марката.
Dsquared2 се грижат за костюмите на много от делегациите на Олимпийските игри 2016 в Рио. Dsquared2 подпомагат много други спортни прояви, инвестират в басейни и спортни зали. Колекциите им са както за деца от 0 до 14 години, така и за възрастни -особено за тийнейджъри.
Братята Кейтън са носители на почти всички световни награди за мода. Измежду тях „La Kore4“, считана за „оскара“ на италианския моден свят. Наградата е за най-оригинален дизайнер. Носители са на много други обществени и културни награди, както и такива от спортни и световни организации.
За първи път специално за моден сезон есен-зима 2017 Dsquared2 работят в съвместно с марката икона на връхните дрехи K-Way, известна с водоустойчивите си цветни и функционални якета, които са хит по целия свят. С термично запечатан цип, те могат да бъдат сгънати в малка торбичка и са ветроустойчиви, топли са и са изработени от дишащи материи.
„За нас е огромна възможност да работим с подобна емблематична марка. Развълнувани сме от огромната творческа енергия, която проектът предизвика и в двата лейбъла. За този тип връхна дреха са характерни големите детайли, каквито са огромните ципове, а тъканите и декорациите са неочаквано взаимозаменяеми. Тези якета са подходящи, както за мъже, така и за жени и пренасят планинарския дух в градската атмосфера“, казват Дийн и Дан.

„Be Cool Be Nice“

Bе Cool Be Nice® (BCBN) е глобално движение, предизвикано от борбата на един тинейджър срещу кибер тормоза и фактът, че един на всеки пет млади хора е жерта на този тип малтретиране. “Онлайн тормоза е изключително опасен и може да предизвика трайни и негативни последици върху живота на младите хора.” – казват Дийн и Дан Кейтън.
Dsquared2 застават зад тази инициатива с интернационалния слоган “Be Cool Be Nice". Колоритните и смели облекла и аксесоари на марката подкрепят движението за прекратяване на онлайн престъпленията срещу млади хора и деца. От ноември 2017 г и в бутика в София ще бъде налична ексклузивната колекция, която дебютира със специална капсул колекция. Селекцията включва дрехи от деним, сует-шърти, ти-шърти и аксесоари. С много cool-графични детайли, с бляскави акценти в мъжките, дамските и детски дрехи.
Създателите на колекцията казват: „Добротата винаги е стилна“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар