сряда, 4 октомври 2017 г.

II-РА МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗЪРНЕНА АКАДЕМИЯ 2017

Тази година ще обърнем по-голямо внимание на един от основните фактори за оптимални реколти в зърнопроизводството - климатът. За тази цел сме поканили да ни гостуват най-добрите експерти в бранша, а именно:
доц.Георги Рачев - доцент, доктор по климатология и един от най-опитните специалисти по климата и факторите, които влияят върху него в... България.
Той е дългогодишен преподавател по Синоптичен анализ и синоптична климатология, Възобновяеми енергийни източници, Качество на атмосферния въздух в Софийски университет „Св. Климент Охридски”.
Доц. Рачев има многобройни участия в различни конференции и форуми и публикации на тема климат, климатични промени, условия за производство и потребление на био горива, условия предпоставки за поскъпване на земеделски земи.

доц. Нина Николова е доцент, доктор по климатология. Тя е Ръководител на Катедра "Климатология, Хидрология и Геоморфология" в Геолого-географски факултет на СУ "Св. Климент Охридски"
Получава постдокторска стипендия на Японската Агенция за наука и технологии (STA) и през 1999-2000 провежда едногодишна специализация в Метеорологичен изследователски институт в Цукуба, Япония в Лаборатория по изменение на климата.
Доц. Николова има множество научни публикации в областта на изменението на климата, а сред областите ѝ на професионален интерес са също така агроклиматология, екстремни климатични явления, природни рискове, градски климат; политика по изменение на климата, екология, замърсяване на атмосферния въздух.
Участвала е в множество международни програми за сътрудничество. Ръководител на научни проекти с фокус върху въздействие на метеорологичното засушаване върху земеделието, изменения в режима на валежите и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар