понеделник, 1 октомври 2018 г.

BINGO SYMPHONY ORCHESTRA С МОДЕРЕН ПРОЧИТ НА КЛАСИКАТА В БНР



 Предпремиера на сатиричния балетен спектакъл “The Bingo Project”

Виртуозите от новата музикална формация Bingo Symphony Orchestra изпълниха на живо пред публиката в Първо студио на БНР своя модерен прочит на драматичните класически произведения на Стравински, Шостакович, Прокофиев, Барток и Чайковски. Съчетани с музиката на Пиацола и Ш...нитке, чрез първичната непосредственост на джаза и рока, групата получи заслужени овации от препълнената зала на БНР. Концертът е музикална предпремиера на сатиричния танцов спектакъл “The Bingo Project”, който Bingo Symphony Orchestra и балет „Арабеск“ ще представят на публиката в Националния музикален театър "Стефан Македонски" на 24 октомври.
„Танцовият спектакъл “The Bingo Project” определено ще е интересен и вълнуващ – амалгама от драма, трилър, екшън, комедия и романтика, оживени чрез театър, музика и танц.“, споделя Георги Маринов от Bingo Symphony Orchestra.
София Радилова - виолончело, Орлин Цветанов - цигулка, Младен Тасков - пиано, Евден Димитров - бас, синтезайзери, Стефан Горанов - барабани и Георги Маринов - китара, са класически, рок, джаз и underground музиканти с дългогодишен опит от български и международни концерти и фестивали.


Няма коментари:

Публикуване на коментар