сряда, 10 октомври 2018 г.

BIODERMA ДАРИ 10000 ЛЕВА НА СДРУЖЕНИЕ “ДЕЦА С ОНКОХЕМАТОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ”






Училище без граници“ за учебната 2018/2019 година

BIODERMA застана зад каузата „Училище без граници“ с дългогодишната си социална кампания „Заедно сме“ и дари 10% от печалбата от продажбата на слънцезащитни продукти PHOTODERM за учебната 2018/2019 година.
Пазарният лидер в слънцезащитните продукти – BIODERMA, отчете резултатите от своята социална кампания „Заедно сме в училище без граници“ и дари 10 000 лева на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ за успешното осъществяване на учебната 2018/2019 година в болнична среда. Средствата ще бъдат използвани за учебни материали, таблети, лицензи за виртуално обучение и учители, които да помагат на децата, болни от рак, да продължат учебния процес по време на лечението си.

Проектът „Училище без граници“ обхваща над 100 деца в училищна възраст, които се лекуват в клиниките по детска онкохематология към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ” – София, УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив и УМБАЛ „Св. Марина” – Варна.
Всяка година стотици деца се разболяват от онкохематологично заболяване и започват най-голямата битка – тази за живота си. По този труден път те биват лишени от своите приятели, нормален социален живот и образователен процес, защото от 2017 година болничните училища в страната са закрити.
Мисията на BIODERMA е чрез наука и иновации да създава продукти, които да подобрят качеството на живот на хората. Грижата към човека е основата, върху която BIODERMA гради своята социално отговорна компания.

ПОВЕЧЕ ЗА СДРУЖЕНИЕ „ДЕЦА С ОНКОХЕМАТОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ“




Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ (СДОХЗ) е организация, създадена от родители на деца с онкохематологични заболявания, техни близки и съмишленици. Регистрирано е през 2010 г. и вписано в ЦР на ЮЛНЦ за общественополезна дейност под № 201012222006. Притежава лиценз за предоставяне на социални услуги за деца, издаден от ДАЗД и е регистриран доставчик на социални услуги към АСП. Пълноправен член е на Международната конфедерация на организации на родители на деца с рак – CCI, обединяваща 181 организации от 90 държави. 
Научете повече на zaednosme.org; www.decaohz.org

Няма коментари:

Публикуване на коментар