четвъртък, 4 октомври 2018 г.

АЛБЕНА МИХОВА И ТЕАТЪРЪТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ГОСТУВАТ С „КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ" В МТ „СТЕФАН МАКЕДИНСКИ”


Спектакъл по музика на Дечо Таралежков и текст на Добри Войников, текст на песните - Райко Стойков

Сценарий и постановка – Борис Дюлгеров
Диригент – Васил Вълчев...
Хореография – Катя Богданова
Художник – Лидия Къркеланова
Хормайстор – Яница Брънзелова
Асистент-режисьор – Румяна Атанасова

Действащи лица и изпълнители:

ЗЛАТА със специалното участие на Албена Михова
ХАДЖИ КОСТА Виктор Терзийски
АНКА Полина Петкова
МАРИЙКА Дария Йорданова
БАБА СТОЙНА Ивелина Иванова
ДИМИТРАКИ Йордан Чейреков
МАРГАРИДИ Милен Иванов
МИТЬО Георги Гърланов
ГЕОРГИ Ивайло Цачев
ПЕНЧО Цветомил Йорданов
РАЙЧО Георги Тодоров
СЕЛЯНКА Силвия Шекилова
Оркестър, хор и балет на МДТ „К. Кисимов“.
Едно от най-обичаните заглавия в своя афиш - мюзикълът "Криворазбраната цивилизация", ще представи великотърновският Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” на сцената на МТ „Стефан Македонски” в София. Спектакълът е със специалното участие на актрисата Албена Михова. Представлението е на 18 октомври от 19 часа и е премиерно за софийска сцена. Билети се продават на касите на Музикалния театър в столицата.
Спектакълът по музика на Дечо Таралежков и текст на Добри Войников се играе за първи път в България. След обичания телевизионен вариант на режисьора Хачо Бояджиев от 70-те години на миналия век, търновският театър за първи път у нас постави това заглавие в музикален вариант. Над сценария и режисурата работи Борис Дюлгеров, художник е Лидия Къркеланова, а диригент – Васил Вълчев. Хореографията е дело на Катя Богданова, а хормайстор е Яница Брънзелова.
“Музиката на Дечо Таралежков е писана специално за телевизионния мюзикъл през 70-те години и от тогава, вече близо 50 години, никой не е посягал към нея. Затова имахме голямо затруднение с намиране на нотния материал”, сподели директорът на театъра Васил Вълчев. Той не пропусна да отправи специална благодарност към съпругата на композитора Камелия Попова, която е издирила и предоставила нотния материал за спектакъла на МДТ.
Албена Михова изпълнява ролята на Мадам Злата в емблематичния мюзикъл. Тя прие поканата да участва в „Криворазбраната цивилизация” специално за представлението, с което великотърновският театър участва в Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете” в старата столица. Това бе и първата съвместна работа на любимката от телевизионния екран с екипа от професионалисти на великотърновския театър.
Звездата признава, че нейната мама Злата е шантава, доста хард, а не нежна душа. „Това е един характерен образ на силната жена в семейството. Тя е много властна по характер, влияе на мъжа си, има силата да промени света. В същото време глези дъщеря си, опитва се да й подсигури най-доброто, включително и най-добрия мъж – да е красив, умен, богат, абе всичко да му е наред, макар че такива мъже по принцип няма. Мадам Злата е от онези амбициозни майки, които са готови на всичко в името на успеха на децата си. Но понякога амбицията на майката е много по-голяма от тази на детето”, обяснява Албена Михова.
Мюзикълът "Криворазбраната цивилизация" е съвместна продукция на музикалния и драматичния отдел, а в него участват оркестърът, хорът и балетът на великотърновския театър.


Няма коментари:

Публикуване на коментар