четвъртък, 4 октомври 2018 г.

НОВИ МЕТОДИ В ЛЕЧЕНИЕТО НА ИНСУЛТА



 Новите „оръжия” в битката с инсулта ще са във фокуса на IV-ия Национален конгрес с международно участие на Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика (БАНМХ). Форумът ще се проведе между 5 и 7 октомври 2017 г. в Зала 6 на НДК. Иновациите в ултразвуковата диагностиката на нервната система, превенцията на мозъчносъдова болест, съвременното ле...чение на инсулта чрез тромболиза и тромбектомия и неврорехабилитацията – това са основните теми, които ще обсъждат специалистите в София. По традиция, форумът е мултидисциплинарен и шанс да обменят опит ще имат невролози, неврохирурзи, ангиолози, интервенционални специалисти и рехабилитатори.
В тазгодишното издание ще вземат участие над 160 делегати от България, Австрия, Германия, Македония, Хърватия, Финландия, Латвия и Унгария. Освен най-изтъкнатите български невролози, сред лекторите са изявени специалисти от различни страни – проф. Курт Нидеркорн (Австрия), проф. Марио Зиблер (Германия), проф. Вида Демарин (Хърватия), проф. Ина Тракка (Финландия), проф. Галина Балтгейл (Латвия) и проф. Ласло Циба (Унгария), обясни председателят на БАНМХ и началник на Клиниката по функционална диагностика на нервната система във ВМА акад. проф. д-р Екатерина Титянова.


Конгресът ще бъде съпътстван от сателитен симпозиум на тема „Иновации в медицината”, посветен на модерното лечение на захарния диабет и диагностиката на глиобластома, както и най-новите консенсусни правила за поведение при остър исхемичен мозъчен инсулт.
В рамките на конгреса са организирани 4 постерни сесии с участие на млади учени и студенти от различни медицински университети, НСА „Васил. Левски” и кинезитерапевти от Македония.


Няма коментари:

Публикуване на коментар