неделя, 28 октомври 2018 г.

ОПЕРАТОРЪТ СКОТ ХИЛИЪР (TWIN TOWERS) Е У НАС - ТЪРСИ ТАЛАНТЛИВИ СЦЕНАРИСТИ

ОПЕРАТОРЪТ СКОТ ХИЛИЪР (TWIN TOWERS) Е У НАС - ТЪРСИ ТАЛАНТЛИВИ СЦЕНАРИСТИ
Легендарният оператор, заснел атентата срещу кулите - близнаци и организатор на „Европейски фестивал за независимото кино“, гостува на So Independent

Като част от филмовия фестивал ÉCU 2019, фокусът на конкурса е върху независими сценарии - такива, които не са насочени към главните филмови пазари в Холивуд. На срещата Хилиър ще покани българските сценаристи да представят своите сценарии за игрални и късометражни филми, ще обясни реда, по който това ще стане, както двете награди, за които ще се борят.
Предвидени са още две допълнителни награди и желаната титла Best Feature Script / Best Short Script 2019 - награда, която със сигурност ще помогне на нововъзникващите писатели да преодолеят страха си от представяне пред хора и ще им помогне да дадат на правилните специалисти да прочетат сценариите им.
Повече подробности за записването в конкурса, крайните срокове и критериите за участие, българските киномани и сценаристи ще имат възможността да чуят от самия Скот Хилиър ТАЗИ НЕДЕЛЯ.
ОЩЕ ЗА СКОТ ХИЛИЪР: 
Скот Хилър е военен фоторепортер и кинооператор. Работил е по поръчка на BBC, HBO и National Geographic, бил е оператор на някои от най-опасните места в света. Заснел е "Кулите близаци" ("Twin Towers"), носител на Оскар за късометражен документален филм. Той е автор на "Behind the Eyes of War!", който печели наградата за най-добър късометражен игрален филм от New York Independent Film and TV Festival през 1999 г. Четири години по-късно, "Кулите близнаци" е награден с "Оскар". Кинематографист, основател и президент на Европейския фестивал на независимия филм (ÉCU).
"Смятам, че филмите трябва да се занимават със силни сюжети, да разказват за някого, който е наистина свеж човек. А нашият филм, който спечели Оскар, "Twin Towers", той е всъщност една много лична история.  Разбира се, наградата промени живота ми, моя и на хората, с които го направих. Киното и телевизията са много труден бизнес, има много хейтъри в тези съсловия. Но да хейтваш награда Оскар е трудно, така че Оскар-ът като го спечелиш, си е Оскар", казвай Хилиър в свое интервю.

HONEST CINEMA… BECAUSE HONEST IS THE NEW SEXY!



Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.

 
С ПОДКРЕПАТА НА:

Хотел „Рила“ - Боровец, Бороспорт, Боровец ризорт, Овергаз, Nu Boyana Film Studio,
Дилмано Дилберо и Комплекс „Старосел“
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар